Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Asus X75V Laptop Accu

Asus X75V Laptop Accu

Acer 14-inch laptop wil met zijn geruisloze systeem en de zeer lange levensduur van de batterij. Dit is te danken aan de combinatie van een Braswell processor en batterij met hoge capaciteit. Tegen een prijs van 400 Euro, het apparaat is ook betaalbaar.
De Swift 1 is het instapmodel in Acer's Swift-opstelling. Core i en Core m processors zijn hier afwezig. Acer is gebaseerd op Braswell CPU's. Het bedrijf slaat twee vliegen in één klap met het apparaat: Ten eerste is de Swift is een betaalbare, duurzame laptop in de serie, en ten tweede, het is een rivaal voor de Chromebook zonder dat de betrokken beperkingen. Een permanente internetverbinding is niet nodig en er zijn geen desktop-applicaties. Laptops, zoals de Medion Akoya S4219's , Lenovo's E31-70 , HP's streamen 13 en HP Chromebook 14 , behoren tot zijn rivalen.
De behuizing van de Swift 1 is van plastic. Slechts bovenzijde van het basisstation is gemaakt van aluminium. Ondanks het gebruik van plastic, kan het apparaat stijlvol te noemen. Met betrekking tot de bouw, heeft de laptop geen grote tekortkomingen vertonen. Dit ziet er iets anders in termen van stijfheid. Naar onze mening, kan het basisstation worden vervormd een beetje te sterk. Dit geldt in nog sterkere mate voor het deksel.

Acer levert de Swift 1 met de meest noodzakelijke interfaces. Eén van de twee type-A USB-poorten de USB 3.0 standaard. Acer zou een verdere Type-C-poort hebt geïnstalleerd. De interface distributie is een lust: Ze zijn in de achterste aan beide zijden. De ingebouwde WiFi module sport een WiFi-chip (QCA9377) van Qualcomm. Het ondersteunt de 802.11a / b / g / n WiFi standaarden en de snellere ac standaard. Echter, de overdrachtssnelheden zijn zeer slecht, zelfs onder ideale omstandigheden (geen andere WiFi-apparaten in de buurt, op korte afstand tussen laptop en server-pc). Accu Asus X75V .

De geïnstalleerde geheugenkaartlezer is niet de snelste in zijn soort. Een maximale overdrachtsnelheid van 34,5 MB / s wordt bereikt bij het kopiëren van grote hoeveelheden gegevens blokken. Overbrengen van 250 JPG-afbeeldingsbestanden (ong. 5 MB per stuk) wordt uitgevoerd bij 20,6 MB / s. We testen de geheugenkaart lezer met een Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart. Helaas, SD-kaarten kunnen niet volledig worden ingebracht in de lezer; zij uitsteken ongeveer 5 mm.
De Swift 1 wordt geleverd met een onverlichte chiclet-toetsenbord. De vlakke, licht opgeruwd toetsen hebben een korte drop en duidelijk drukpunt. Het toetsenbord rendementen enigszins bij het typen op. Maar, we hebben dit niet vervelend vinden. In totaal heeft Acer een zeer fatsoenlijke toetsenbord dat is ontworpen voor nog langere typesessies geïnstalleerd. De multitouch ClickPad heeft een oppervlakte van ongeveer 10.6x6.1 cm. Zo zorgt het voor voldoende ruimte voor het gebruik van gebaren. slanke oppervlak van de pad maakt het gemakkelijk voor de vingers glijden over. Het pad heeft een korte daling en gedefinieerd drukpunt.
De matte 14-inch scherm in de Swift heeft een native resolutie van 1366x768 pixels. Noch de helderheid (247,2 cd / m²), noch haar contrast (474: 1) overtuigt. De tarieven zijn in het licht van het niveau van de laptop prijs acceptabel, dat wel. Helaas, het scherm vertoont PWM flikkering met een frequentie van 200 Hz in helderheid van 90 procent en lager. Dit kan leiden tot hoofdpijn en / of oogproblemen in gevoelige gebruikers. Om de zaken nog erger te maken, het scherm flikkert permanent zonder de voeding, dus ook bij een helderheid van 100%. De tweede screenshot onder PWM (pulsbreedtemodulatie) illustreert dit.
Het paneel verrast met een relatief goede kleurweergave bij levering. Het mist gewoon het doelbereik (DeltaE minder dan 3) met een DeltaE 2000 verschuiving van 3,01. Echter, het beeldscherm vertoont een blauwachtige tint.
Acer installeert een kijkhoek afhankelijke TN paneel. Zo is het scherm is niet leesbaar is vanuit elke positie. De Swift 1 kan buiten worden gebruikt wanneer de zon niet schijnt. Het scherm van de laptop is ontworpen voor gebruik binnenshuis.
Acer heeft een 14-inch laptop die geschikt is voor het gebruik van elementaire kantoor en internet applicaties met zijn Swift 1. De geïntegreerde video decoder maakt het ook mogelijk het afspelen van video's - in de woonkamer of op de weg. Onze review-exemplaar is geprijsd op ongeveer 400 euro. Slechts een ander model (Celeron N3060, 64 GB eMMC) was beschikbaar voor 300 euro op testtijd. Accu Asus X71Q .

De Swift wordt aangedreven door Intel's Pentium N3710 (Braswell) quad-core processor. De CPU's rekenkracht is genoeg voor simpele kantoor en internet applicaties. De SoC lage TDP maakt passieve koeling en dit wordt ook hier toegepast. De CPU klokken op een basis snelheid van 1,6 GHz, die tot 2,56 GHz via Turbo kan worden versterkt. Onze CPU tests werden uitgevoerd op volle snelheid. Het is jammer dat Acer is gebaseerd op de Braswell platform en niet op de nieuwe Apollo Lake platform. De CPU en GPU prestaties van de laatste is aanzienlijk gestegen in vergelijking met Braswell.
Het systeem maakt een vlottere indruk tijdens het gebruik dan we gewend zijn van andere vergelijkbare apparaten. Acer heeft blijkbaar afgestemd De componenten goed. De zeer fatsoenlijke PCMark 8 scores onderstrepen deze indruk. Het is niet mogelijk om de totale prestaties te verhogen. Positief: De gesoldeerde werkgeheugen is actief in dual-channel mode.
Gegevens kunnen worden opgeslagen op een eMMC module met een totale capaciteit van 128 GB. Niet helemaal 96 GB van deze kan worden gebruikt. Het opslagapparaat transfer tarieven zijn op een normaal niveau voor eMMC modules. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid via een SD-kaart wanneer nodig. Dit is echter eerder een theoretische mogelijkheid. Aangezien SD-kaarten uitsteken uit de geheugenkaartlezer met ongeveer 5 mm en de kaarten zijn niet vergrendeld, dit streven is niet echt praktisch.
Intel HD Graphics 405 GPU is geïnstalleerd. Het ondersteunt DirectX 12 en klokken met een snelheid van maximaal 700 MHz. De 3DMark scores zijn op een normaal niveau voor de GPU hier geïnstalleerd. De dual-channel werkgeheugen heeft een positieve invloed hier. Een blik op onze vergelijkende tabel blijkt dat de HD Graphics 505 opvolger is aanzienlijk sterker - op een laag niveau.
De geïnstalleerde SoC kan alleen renderen een paar spelletjes soepel. Hoe ouder een spel is het eerder het zal draaien op de Swift. Toch zal de gebruiker moeten tevreden zijn met lage resoluties en kwaliteitsinstellingen laag. Aanzienlijk meer speelbare spellen zijn te vinden in casual games in Windows Store.
De Swift is passief gekoeld. Aldus is een ventilator die ruis kan produceren niet geïnstalleerd. Af en toe gekraak vanuit de laptop was hoorbaar tijdens onze gaming-test. Echter, de laptop luidsprekers moeten worden uitgeschakeld en de gebruiker moet in een rustige omgeving om dit helemaal horen. Dit werd niet waargenomen in routine op kantoor. Accu Asus X75A .
De Swift deed onze stress test (Prime95 en Furmark een looptijd van ten minste één uur) op dezelfde manier in AC en batterij-modus. De CPU en GPU geklokt bij hoge snelheden slechts enkele seconden voordat de processor werd gesmoord tot 800 MHz en de grafische kern 480 MHz. Deze tarieven werden gedurende 20 tot 30 minuten. Vervolgens wordt de CPU en GPU geleidelijk gesmoord een beetje verder naar 720 MHz (CPU) en 460 MHz (GPU). temperatuurverloop van de laptop is binnen de perken. Veertig graden werden overtroffen op twee meetpunten tijdens de stress test. De temperaturen waren veel lager in routinegebruik.
De stereo luidsprekers bevinden zich aan de onderzijde van het apparaat. Ze produceren een dun geluid zonder veel bas. Hoofdtelefoon of externe luidsprekers moeten worden gebruikt voor een betere geluidskwaliteit.
De Swift's stroomverbruik is onopvallend. De energiebehoefte is op een normaal niveau voor de geïnstalleerde hardware-platform over de gehele lading bereik.
Een sticker op de Swift belooft een batterijduur van maximaal 13 uur. Deze keer bleek heel realistisch in de praktijk te zijn. Acer laptop behaalde een batterijduur van 11:01 uur in onze praktische WiFi-test - een zeer goed resultaat. Hier gesimuleerd de belasting nodig voor het openen van websites. De "Balanced" profiel is ingeschakeld, wordt de energie-besparing modus is uitgeschakeld, en de helderheid van het scherm is ingesteld op ongeveer 150 cd / m².
De Swift 1 is de laagste-prestaties en de laagst geprijsde model in Acer's Swift-opstelling. Dit betekent echter niet te verbergen. Hoewel de behuizing in hoofdzaak is vervaardigd uit kunststof, kan de Swift 1 modieus genoemd. Dit komt ook door het slanke uiterlijk. De Swift 1 kan niet concurreren met de Core i en Core m processors in zijn duurdere broers en zussen. De geïnstalleerde Pentium N3710 processor is geschikt voor basis kantoor en internet applicaties.

Acer heeft een stijlvol, slank, en duurzaam schrijfmachine en browsen machine in zijn portfolio. De prijs van net onder de 400 Euro maakt het apparaat ook betaalbaar voor leerlingen en studenten.

De laptop is altijd geruisloos en warmt niet overdreven. De opslaginrichting heeft een capaciteit van 128 GB. Niet helemaal 96 GB die kunnen worden gebruikt. Dit moet genoeg voor de meeste gebruikers. De laptop beschikt niet over een toetsenbord met achtergrondverlichting. De ingebouwde aggregaat maakt een zeer goede indruk en kan worden gebruikt voor frequente typen. De uitstekende levensduur van de batterij toevoegt aan dat. De laptop relatief lage prijs is terug te vinden in het scherm. Acer installeert een donkere, lage contrast, kijkhoek afhankelijk panel. Niettemin: Het scherm is met het oog op de lage prijs acceptabel. Accu Asus X71SL .

Tenslotte een zoeklijst voor een mogelijke opvolger: zou Geachte Acer, naast een Apollo Lake SoC, een verlicht toetsenbord, en ten minste één type C USB poort duidelijk. Een IPS scherm zou dingen af ​​te ronden, maar dit zal waarschijnlijk nog een wens gezien niveau van de Swift 1's prijs.

Les commentaires sont fermés.