Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Koop Accu Asus X55A

Koop Accu Asus X55A

HP's 17,3-inch apparaat is gemaakt voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige 17,3-inch notebook voor thuisgebruik. Bijgevolg is de computer wordt geleverd met veel bergruimte (1 TB) en een meer dan voldoende hoeveelheid RAM-geheugen (8 GB, dual-channel mode). Echter, deze zijn alle hoogtepunten van de laptop. De lijst van tekortkomingen is uitgebreider.
De HP 17-y044ng is identiek in ontwerp met zijn grote broer, de onlangs herziene HP 17-x110ng ; alleen het kleurenschema is iets anders. Er zijn echter meer duidelijke verschillen tussen de inwendige laptops. Onze huidige test apparaat wordt geleverd met een APU gemaakt door AMD; de HP-17-x-modellen dragen Intel-processors.
De HP 17-y004ng en de onlangs herziene HP 17-x110ng identiek zijn in de bouw. Het enige verschil is de kleur. Het deksel en de bovenkant van de basiseenheid zijn zilver op de HP 17-y004ng (HP 17-x110ng: zwart). Een imprint simuleert geborsteld metaal op de bovenzijde van het basisstation. De zwarte en de zwarte en zilveren behuizing kan worden gevonden in zowel de HP-17 serie.
De HP notebook's mat 17,3-inch scherm heeft een native resolutie van 1600x900 pixels. De helderheid (232 cd / m²) en het contrast (447: 1) ons niet overtuigen, maar gezien de prijsklasse van de notebook, ze zijn nog steeds goed. Goed: Het display wordt niet vertonen PWM-flikkering op elk moment.
De kleurweergave komt ook overeen met de prijsklasse van de laptop. De DeltaE-2000 kleurafwijking bedraagt ​​10,58 in fabrieksinstellingen. Een waarde onder de 3 moet worden nagestreefd. Bovendien, het display lijdt aan een aanzienlijke blauwe tint.
HP rust de 17,3-inch notebook met een TN paneel dat smalle kijkhoeken heeft, wat betekent dat de content op het scherm niet goed kan worden gezien vanuit elke positie. De HP 17 is moeilijk te gebruiken buiten op een zonnige dag, die ook door de slechte helderheid en weinig contrast. Het is een ander verhaal in bewolkte omstandigheden of in de schaduw. Accu Asus X53E .
Met de 17-y044ng, HP heeft een 17,3-inch office notebook in zijn line-up die voldoende rekenkracht voor office applicaties en surfen op het web heeft. Ons testmodel kost ongeveer 500 euro (~ $ 539), maar er zijn ook andere versies. De momenteel meest betaalbare model van de serie kunnen worden gehouden voor minder dan 300 euro (~ $ 323). Het is echter alleen met de zwakke E2-7110 APU. Het aanbod is bovendien vergroot door de identieke bouwde modellen van de HP 17-xXXXng serie. Deze laatste worden geleverd met CPU's gemaakt door Intel. We hebben al een desbetreffende model, de beoordeeld HP 17-x110ng .
HP rust de 17,3-inch notebook met een AMD A10-9600P APU (Bristol Ridge). Er zijn vrijwel geen verschillen met de APU van de vorige generatie (Carrizo); Bristol Ridge is in feite een optimalisatie van Carrizo. Met een TDP van 15 watt, de ingebouwde APU is ongeveer op gelijke voet met Intel ULV-processors. De CPU een deel van de APU bestaat uit een quad-core processor met een basis frequentie van 2,4 GHz. Een verhoging tot 3,3 GHz is mogelijk met Turbo. Echter, Turbo Boost nooit ten volle benut in onze CPU-tests. Single-thread tests worden behandeld op 2,6 GHz. Een kern wordt af en toe vertraagd tot 2,4 GHz. Multithread proeven beginnen bij een frequentie tussen 2,4 en 2,6 GHz, maar ze zijn snel gesmoord ongeveer tussen 2 en 2,4 GHz. Toch is de maximale snelheid van 3,3 GHz vaak bereikt tijdens dagelijks gebruik.
Het systeem loopt soepel en zonder hik; we hadden geen problemen. De PCMark 8 resultaat is goed en komt overeen met de ingebouwde APU's vermogen. Toch is de HP 17 valt achter de meeste Intel-rivalen. Dit komt door de single-thread prestaties van de AMD APU, wat tamelijk slecht in vergelijking met de huidige Core-i processors. Echter, de single-thread prestaties is de sleutel voor dagelijks gebruik. de algehele prestaties van de laptop kan nog worden vergroot door de harde schijf te vervangen door een SSD.
Een gemeenschappelijke 2,5-inch harde schijf van Western Digital functioneert als het systeem rijden. Het draait bij 5400 omwentelingen per minuut en biedt een capaciteit van 1 TB. De transfer rates van de harde schijf zijn op een normaal niveau voor de 5400-rpm schijven.
De GPU van de ingebouwde APU heet Radeon R5 (Bristol Ridge) . De grafische kern ondersteunt DirectX 12 en bereikt snelheden tot 720 MHz. Het kan gebruik maken van RAM werken in dual-channel mode. De resultaten van de 3DMark benchmarks zijn ongeveer op hetzelfde niveau als die van Intel HD Graphics 620 GPU (ook met actieve dual-channel mode). Accu Asus X55A .
Nogal een groot aantal van de games draaien soepel op de HP 17, vooral titels met lage hardware-eisen of games die een paar jaar geleden kwam. Onze grafiek blijkt dat de enige games uit 2016 die eigenlijk speelbaar zijn Farming Simulator en - in mindere mate - Civilization VI. De onlangs verschenen Resident Evil 7 bereikt ook speelbare framerates. Echter, moet je genoegen nemen met lage resoluties en kwaliteitsinstellingen laag in ieder geval.
In de standby-modus, de ventilator is langzaam maar constant lopende. Zoals bij veel HP notebooks, de reden hiervoor is de geactiveerde BIOS optie "Ventilator altijd aan". Toch is de ventilator nauwelijks waarneembaar, omdat de swooshing van de harde schijf is luider. Deactiveren bovengenoemde optie en de HDD vervangen door een SSD, althans wanneer stationair, leiden tot minder lawaai, gedeeltelijk zelfs stilte. De ventilator wordt luider onder belasting, maar meten we een geluidsniveau van slechts 34.8 dB tijdens onze stress test. Maar laat je niet misleiden door deze waarde: de CPU en de GPU draaien op hun laagst mogelijke snelheid tijdens onze stress test, wat betekent dat de ventilator niet nodig om veel sneller draaien. In dag-tot-dag te gebruiken, hoewel de ventilator neemt soms meer snelheid. Het duurt slechts een lage belasting om de ventilator te versnellen.
De HP laptop eindigt onze stress test (Prime95 en FurMark run voor minstens een uur) met dezelfde resultaten op accuvoeding of aangesloten. De processor zorgt voor een frequentie van 800 MHz, terwijl de grafische kern begint de test op 500 MHz, maar is later vast geknepen tot 300 MHz. Er is echter geen zorgen te maken dat de snelheden zo laag in praktijk zou dalen en: Deze stresstest is een extreme scenario dat niet voorkomt in dag tot dag te gebruiken. De notebook is niet opwarmen significant tijdens de stress test; slechts één meetpunt overtreft licht de 40 ° C te beperken.
Bij stationair toerental, meten we een maximale energieverbruik van 9 watt - een goede prijs voor een 17,3-inch notebook. Het benodigde vermogen stijgt tot 38,3 watt tijdens onze stress test. De hoge CPU en GPU throttling hier merkbaar, anders zou de waarde hoger zijn. De voeding meegeleverd in de doos heeft een nominaal vermogen van 65 watt.
Onze realistische WLAN test simuleert de werklast van het laden webpagina's. Het profiel "Balanced" actief is, de energiebesparende functies worden uitgeschakeld, en de helderheid van het scherm wordt verlaagd tot ongeveer 150 cd / m². De HP 17 bereikt een batterijduur van 4:23 uur. Dit is aanzienlijk korter dan de looptijd van de Intel-gebaseerde zustermodel (05:46 uur).
De rekenkracht van de AMD APU is volkomen voldoende voor kantoor en webapplicaties. De laptop warmt nauwelijks op en kunnen - althans bij stationair toerental - werken in stilte. Je zal niet opraken van de opslagruimte snel dankzij de 1 TB harde schijf. de harde schijf te vervangen door een SSD mogelijk zou zijn, maar dit zou vereisen het openen van de zaak, en de notebook heeft geen onderhoud doorgeefluik. Het ingebouwde toetsenbord is goed genoeg voor thuisgebruik. De levensduur van de batterij zal niet iedereen knock off hun voeten, maar het is nog steeds goed voor een 17,3-inch apparaat. Het matte scherm biedt een slechte helderheid, een laag contrast en instabiele kijkhoeken.

Afgezien van de voor de hand liggende zwakke punten, zijn er anderen, die niet direct merkbaar: Bijvoorbeeld, HP biedt slechts een garantie van een jaar; veel concurrerende modellen worden geleverd met een garantie van twee jaar. Daarnaast is de ingebouwde WLAN-chip biedt geen ondersteuning voor de snelle AC standaard. HP maakte ook bezuinigingen op het gebied van Ethernet: De 17,3-inch laptop biedt alleen Fast Ethernet. Bovendien is er geen USB type C poort. Accu Asus X53SV .

De HP 17 kost ongeveer 500 euro (~ $ 539). Voor deze prijs, zal het moeilijk zijn om kopers te vinden, aangezien de concurrentie biedt meer voor het geld. De Acer Aspire E5-774 is een opmerkelijk voorbeeld. Het model dat we getest biedt een aanzienlijk meer krachtige Core i5-7200U processor, een helderder Full HD-scherm, USB Type-C, Gigabit Ethernet, een onderhoud luik, en een gratis M.2 slot. De prijs is momenteel ligt ongeveer 550 euro (~ $ 593, zonder Windows-besturingssysteem), dat is slechts iets duurder dan de HP-17.

Les commentaires sont fermés.