Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

nieuwe Laptop Accu Asus K53E

nieuwe Laptop Accu Asus K53E

HP Pavilion X360 lijn biedt een relatief betaalbare toetreding tot de converteerbare markt voor die ongeïnteresseerd in de franje van de typische high-end Ultrabooks, maar nog steeds niet bereid om voorjaar voor bargain bin-tarief. model van vandaag heeft zelfs een solid-state drive en IPS scherm. Is dit de ideale middenweg?
Sinds Lenovo's Yoga merk enkele jaren geleden lanceerde de 360-graden scharnier cabriolet rage, hebben een aantal concurrenten voorbeeld gevolgd met hun eigen aanpassingen van het concept. Onder hen zijn groter geweest convertibles-wier praktisch waarover we meer recentelijk onze twijfels-en minder duur, budget versies van de oorspronkelijke Yoga begrip hebben geuit. HP was een van de pioniers in de laatste markt, die inmiddels opgepikt heel veel stoom onder de algemene consument.

In tegenstelling tot de onlangs beoordeeld 15,6-inch Envy X360 15t , de HP X360 13t-U100 is voorzien van een 13,3-inch display en een zeer beheersbaar gewicht en grootte te gaan met haar. Natuurlijk, het eveneens het touchscreen, hoewel een lagere resolutie (en dus goedkoper) alternatief voor de norm voor machines in dit segment. Andere hoogtepunten zijn een stijlvolle (indien voornamelijk plastic) case design, Core i5 CPU, 8 GB DDR4 geheugen en solid-state opslag. Dit alles komt op een prijs van rond de $ 665 momenteel (Amazon), die de 13t-U100 plaatst een inkeping boven het budget segment, maar nog steeds goed binnen het bereik van mensen die op zoek binnen.
De Pavilion X360 13t-U100 is voorzien van een plastic behuizing afgewerkt met een metallic glans. Van een afstand lijkt de notebook zeker hoger-end dan het is, recht naar beneden om de flitsende chromen scharnier covers en HP logo op het schermcover. Closer up, de compromissen in bouwkwaliteit geworden wat vaker, en mensen met een scherp oog heeft dezelfde plastic productie naden bericht in de rand van de basiseenheid die bijna op het eerste gezicht om kleine scheurtjes zijn. Nog steeds, al met al, de X360 13t eruit ziet en voelt bevredigend.

Hoewel meestal vaste behoeft de zaak bezwijken vrij gemakkelijk aan een verdraaiing, en druk op de achterkant van het deksel leidt tot zichtbare verstoringen op het display. Hoewel meestal vast terwijl het rusten op een harde ondergrond, de basiseenheid lijdt aan een merkbare beetje van de opbrengst in het gebied net tussen de touchpad en toetsenbord, waar zelfs matige druk resulteert in fantoom klikken van de geïntegreerde touchpad knoppen. Afgezien van dit, de X360 lijkt goed geschikt voor algemeen gebruik, en het is zeer comfortabel, zowel op de schoot of op een bureau.
Het gewicht van slechts 1,58 kg zet het in dezelfde categorie als de Dell Inspiron 13 5368 in termen van draagbaarheid, merkbaar zwaarder dan de premie-grade Spectre X360 (1,3 kg) en Yoga 3 Pro 13 (1,2 kg), maar minder dan de Asus VivoBook Flip (1,7 kg), dat is zwaar voor een 13-inch model. Het is dus zeer bruikbaar als een cabriolet, en hoewel nog steeds aan de zware kant voor een tablet, veel praktischer in een dergelijk gebruik dan de 15,6-inch Envy X360 broer of zus. Het is ook het vermelden waard dat-mede dankzij scharnieren het kleinere scherm-the 13t's hebben ook een gemakkelijkere tijd van het stabiliseren van het scherm dan heeft de 15t's. Er is nog steeds een beetje bounce bij het tikken, maar het is niets bijna net zo uitgesproken als het was de laatste. Accu Asus K52J .
The Pavilion X360 beheert een standaard reeks van poorten voor zijn klasse. Er zijn in totaal drie USB poorten, waarvan twee USB 3.0 snelheid, samen met HDMI voor video-uitvoer. Ethernet niet de cut te maken, en hoewel de meeste gebruikers in de doelgroep segment waarschijnlijk niet voor de geest, is er een andere omissie die zou maken het waardevol-die wat we laten zien in de volgende sectie.
Wat precies het is dat we verwijzen naar boven? Het ontbreken van Wireless-AC-verbinding en, in feite, zelfs dual-band N connectiviteit. De X360 is beperkt tot N snelheden, en 150 Mbps degenen op dat. Dat is ongelooflijk traag door de normen van vandaag, in het bijzonder wanneer internet snelheden zelfs nu nog vaak hoger is dan 200 of 300 Mbps. Helaas is er geen manier om dit onderdeel te upgraden zonder het verwijderen van het moederbord, dat een bijna volledige demontage vereist. In plaats daarvan, de enige rationele oplossing is gebruik maken van een externe USB WLAN adapter met betere mogelijkheden. Met een Ethernet-poort aan boord, misschien is deze omissie zou niet zo pijnlijk zijn, maar de X360 voorziet niet in een van die, hetzij.
De adapter die bij de X360 13t is een standaard 45 W HP Ultrabook AC Adapter. Een gewicht van ongeveer 316 g, is het niet de kleinste rond, maar het is nog steeds relatief licht van gewicht, en het zorgt voor veel lengte van het snoer.
De demontage procedure voor de X360 13t onnodig complex, net als dat van de grotere Envy X360 15t. Ten eerste moet de gebruiker beide lange rubber voetjes van de onderzijde van de machine samen te verwijderen met een cosmetische sticker in het midden waarna tien totale schroeven aan de onderkant van het apparaat kan worden verwijderd. Vervolgens wordt het apparaat omgedraaid en opende, en de polssteun (de bovenklep) wordt volledig verwijderd door voorzichtig omhoog nieuwsgierige op de lip in de buurt van een van het scharnier covers. Twee platte kabels met ZIF connectoren overbruggen van de bovenklep om het systeem hieronder raad, dus deze moet zorgvuldig worden losgekoppeld in het proces vóór het deksel helemaal opzij kan worden gezet. Eenmaal binnen slechts enkele componenten zijn vervangen, zoals de SSD M.2 en de batterij. Iets anders zou het verwijderen van het moederbord nodig, en het RAM-geheugen kan niet worden opgewaardeerd at all.
Hoewel de belangrijkste oppervlakken bestaan ​​uit een goedkope plastic (in tegenstelling tot de hogere kwaliteit materialen gevonden in mooiere Ultrabooks), de Pavilion X360 beheert nog steeds een overwegend comfortabele type-ervaring te bieden. De toetsen zijn strak aangebracht en hebben geen wiebelen of rammelen bij aanraking. Key reisafstand is kort en bediening van kracht is relatief licht, maar feedback is helder, dus na enige aanpassing het toetsenbord moet voldoende zijn voor langere typesessies zijn. Accu Asus G74SX .

De lay-out is vertrouwd en aanvaardbaar. We betreuren de afwezigheid van een achtergrondverlichting, maar het is een relatief kleine omissie.
Hoewel de ELAN Clickpad is ruim gezien de kleinere grootte van het scherm en de resolutie, de wijzer responstijd is merkbaar trager dan normaal, en de geïntegreerde knoppen zijn lastig (zoals ze zo vaak). Waarschijnlijk dankzij de eerder genoemde vertraging, we tenminste hadden geen problemen met onderpand wijzer beweging tijdens het klikken, maar slepen en neerzetten irriteerde ons op meerdere gelegenheden, en feedback van de knoppen op de mushier kant. Gebaren, ondertussen, werden geïnterpreteerd zonder mankeren. Het touchpad oppervlak is plastic, maar het is afgewerkt met een soft-touch oppervlak waardoor het glijden over het moeiteloos.
The Pavilion X360 13t bevat een 1366x768 resolutie glossy IPS touchscreen, wat natuurlijk niet zal draaien elke heads-maar in ieder geval krijgt de klus te klaren. Daarentegen is het scherm in de Envy X360 we beoordeeld vorige maand die een hogere aanbevolen resolutie-significant dimmer (ongeveer 60 cd / m² gemiddeld) en niet echt lijken meer levendig zijn.
Wat betreft onze metingen, namen we een gemiddelde helderheid van 251,5 cd / m en een contrast van 712: 1. Deze waarden zijn redelijk minimaal en hoewel het contrast niet kan overeenkomen met die van de duurdere, "duurdere" Jaloezie x360 , de helderheid is veel beter (31% beter). De zwartwaarde is aanvaardbaar op 0,36 cd / m², en de helderheid verdeling van 84% betekent een tamelijk uniform beeld in termen van helderheid.

Het paneel in geslaagd om slechts 61% van de sRGB spectrum in onze tests, die een zwak resultaat te dekken, maar nauwelijks ongewoon voor machines van deze prijs. Zelfs de Envy alleen bereikt 64%, dus afgezien van resolutie en een klein verschil in contrast, de beeldkwaliteit op het paviljoen eigenlijk aantoonbaar beter dan de Envy dankzij de helderheid en het ontbreken van PWM.

Calman metingen geven een paar verrassingen. Blauwe tinten zijn vooral afwijkend, met zuivere blauwe het registreren van een DeltaE waarde ten noorden van 14 (ideaal is 0, wat aangeeft perfecte nauwkeurigheid). Magenta is ook een probleem, en een aantal andere kleuren ook zweven rond de 5-6 mark. Gemiddeld ColorChecker DeltaE is nog slechts 6,7 dankzij een flink aantal van redelijk lage waarden elders, maar in het kort, dit is niet een PC die wordt gebruikt voor een soort van kleur-accurate werk (zoals het bewerken van foto's). Zelfs na kalibratie, had de waarden slechts enigszins verbeterd. Meestal kalibratie resulteerde in een verbeterde grijswaarden waarden, het nemen van de CCT gemiddelde van tot 6538 uit 6235 en grijsschaal DeltaE tot 1,6 van 5,4. Totaal Gamma is dicht genoeg bij 2.2 al.
Buitenshuis, het paneel worstelt dankzij de edge-to-edge glanzende afwerking, maar het nog steeds beter omgaat met lichte omgevingen dan de Envy dankzij de verbeterde helderheid. Kijkhoeken zijn goed (zoals verwacht voor IPS) en lijken ook stabieler dan de 15,6-inch Jaloezie, waarschijnlijk als gevolg van verschillen in beeldschermklep ontwerp en de scheiding tussen de digitizer laag en het paneel eronder zijn. Accu Asus G75V .
The Pavilion X360 we ontvangen voor herziening was uitgerust met een Intel Core i5-7200U en 8 GB van DDR4 2133 MHz single-channel geheugen. Dit zijn stevige specs recht uit de gate, maar wij moeten herinneren dat het geheugen is niet uitbreidbaar-je hebt geplakt met wat je krijgt. De enige teleurstelling is dat, omdat het single-channel geheugen, je bent niet in staat om een ​​aantal van de andere voordelen die naast een tweede match SODIMM parallel lopen komen oogsten (in het bijzonder, sterk verbeterde geïntegreerde grafische prestaties, mits thermische stahoogte bestaat) . Toch, nogmaals, voor de gemiddelde gebruiker, deze specs zijn volkomen voldoende-en wanneer gecombineerd met de M.2 128 GB SSD, moeten we respectabele algemene prestaties van het systeem te zien.

De machine heeft geen problemen met het uitvoeren tijdens unplugged; een tweede run van 3DMark 11 terwijl de batterij stroom leverde een bijna identiek resultaat naar het origineel (1521 vs 1523). Elders LatencyMon meldt wat problemen met DPC Latencies af en stekelige die kunnen leiden tot stottert tijdens real-time audio en video streaming, maar deze pieken waren zeer zeldzaam in onze observaties, dus het is eigenlijk waarschijnlijk niet veel van een zorg.
De Kaby Lake Intel Core i5-7200U is, voor het grootste deel, een hoger geklokte versie van de Skylake Core i5-6200U . Elders, architectonisch, de verschillen zijn heel klein, zodat de extra 300 MHz (kloksnelheid: 2,5 GHz - 31 GHz) is in de eerste plaats, wat resulteert in de prestatiebonus. Deze CPU is vervaardigd met behulp van een 14 nm FinFET proces, en het is voorzien van een 15 W TDP.

We hebben tal van vergelijkingen gedaan om deze processor in context met al zijn voorgangers te zetten; zie onze speciale pagina hier voor een volledige lijst van deze. Wat betreft hoe het paviljoen X360 behandelt zich ten opzichte van zijn collega's, het is helemaal niet slecht. Prestaties in de meeste benchmarks was over het algemeen in de buurt van de mediaan van deze processor, en in multi-CPU-prestaties, het erin slaagt daadwerkelijk op de beat Spectre X360 en de Intel Core i7-7500U . Dit is waarschijnlijk dankzij het feit dat de Spectre niet kunnen handhaven volledige Turbo kloksnelheden en zich in plaats daarvan afgestaan ​​tot 2,7 GHz voor de duur van de CPU stress test, terwijl de Pavilion X360 daadwerkelijk permanent op 3,1 GHz blijft zitten (zoals we zullen ontdekken in meer detail later).
Dankzij de behendige solid-state opslag, de Pavilion X360 13t-U100 excelleerde in ons systeem prestatietests. Voordat we naar de werkelijke scores, moeten we vermelden dat persoonlijke prestatie was altijd snel en zonder stottert of wachttijden. De X360 presteert als een premium Ultrabook-minus de fancy case design, prachtige scherm en bijbehorende premium prijskaartje.

In onze PCMark 8 synthetische prestatietests, alleen de Spectre X360 13-w023dx produceert consistent hogere scores, en alleen door single-digit marges, om op te starten (tussen de 2 en 8 procent). Scores van 4821 en 4365 in PCMark 8 Werk Versnelde en Creative Versnelde vertegenwoordigen een zeer capabele machine, en de plaatselijke Versnelde score van 3694 (opnieuw, slechts 3% onder die van de Spectre) gemakkelijk verduisteringen die van de Envy X360 we beoordeeld een maand geleden (3236) door een volledige 14%. Ter vergelijking, subjectief, de Pavilion voelt aanzienlijk sneller dan de Envy; Dit is het verschil een solid-state drive maakt.Accu Asus K53E .
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de SanDisk SSD Z400s dat de bevoegdheden van de Pavilion X360 13T-U100, maar in de grote regeling van dingen, zoals meegedeeld door onze grafiek hieronder, dit is nauwelijks een van de snelste SSD's rond. Mediocre schrijfsnelheden (171,2 MB / s sequentiële en 126 MB / s 4K-64, zoals gemeten door AS SSD) en slechts gemiddeld 4K prestaties in het algemeen betekenen dat de Z400s gemakkelijk overvleugelen door duurdere NVMe drives. Toch is het verschil zelfs een goedkope solid-state drive maakt om de algehele prestaties van het systeem mag niet worden onderschat, en de tijd neemt om deze cijfers te vergelijken met de Envy X360 onderstreept dit zo goed als niets.

De omvormer kan worden vervangen door een grotere capaciteit rijden zodra de machine is gedemonteerd. Natuurlijk, zoals vermeld in ons onderhoud afdeling, dat proces is niet echt eenvoudig, maar in ieder geval is het mogelijk.
Een gebied waar de Pavilion X360 nooit zal uitblinken is dat van de GPU prestaties. Het is niet slecht, maar in vergelijking met, bijvoorbeeld, dual-channel geheugen configuraties met Core i7 (zowel Skylake en Kaby Lake) CPU's, maar blijft met bijna 30% in onze benchmarks. De 3DMark 11 GPU scores laten een kleiner gat van 5 tot 10%, maar zelfs nog, de totale prestaties, met scores zoals 1125 in 3DMark 11 prestaties in combinatie en 704 in 3DMark Fire Strike, is niet van plan om te resulteren in een speelbare framerates in bijna elke moderne spel bij verteerbaar instellingen.

Onze gaming benchmarks zijn het bewijs van deze: het Paviljoen X360 beheert slechts 43 fps op lage instellingen bij een resolutie van 1024x768 in Bioshock Infinite, en op hoge instellingen op native resolutie, zakt de hele weg naar 20 fps. Rise of the Tomb Raider, ondertussen, is volledig onspeelbaar, ongeacht de instellingen. Dual-channel geheugen zou waarschijnlijk geholpen hebben hier heel veel, maar hoe dan ook, is de X360 nooit bedoeld voor gaming om mee te beginnen.
Tijdens onze synthetische stresstests (met behulp van Prime95 en FurMark), de Pavilion X360 overtrof de verwachtingen. Tijdens de volledige CPU stress, de processor in geslaagd om te blijven geblokkeerd op 3,1 GHz voor de gehele duur van de test, met een stabiel genoeg temperaturen (76 ° C max) dat we zijn comfortabel te zeggen dat we niet verwachten dat dit meer dan een zou zijn veranderd zelfs op langere termijn. GPU stress, ondertussen, geproduceerd kloksnelheden schommelen tussen 950 en 1000 MHz na een korte tijd.

Gecombineerde spanning natuurlijk een beetje meer problematisch voor de kleine machine. Terwijl de GPU frequenties steeds dezelfde waarden gehouden, de CPU ontslag zich slechts 1,6 GHz (onder de basis kloksnelheid) gedurende de duur van de proef. Ondanks deze temperaturen nog nooit hoger dan 68 ° C, wat suggereert dat dit een beperking TDP plaats van een thermische één. Accu Asus G75VW .
Fan The Pavilion X360 is relatief rustig in de meeste gevallen, maar het doet produceren een hoge toon janken die irriterend zijn voor sommige gebruikers kunnen zijn. Ook bij lagere ventilatorsnelheden, was er een zeer bijzondere ratelend geluid die bijna klinken alsof de ventilatorlagers ons bepaalde eenheid kan gaan slecht. Toch zullen we de laatste symptoom krijt op een eigenaardigheid met onze specifieke test machine, omdat het zeer waarschijnlijk is niet indicatief voor een breder probleem. Een totale belasting maximaal slechts 40,3 dB (A) en een mediaan van slechts 36 dB (A) zijn zeer goede resultaten.

Les commentaires sont fermés.