Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

Laptop Accu Asus A42-G73 vervangen

Laptop Accu Asus A42-G73 vervangen

HP biedt nu Kaby Lake processoren in hun 15-inch Pavilion X360 convertibles. Naast de verbeterde 7de generatie Intel-chips, zijn enkele andere wijzigingen doorgevoerd. Zijn deze verbeteringen genoeg om ons te spiegelen over de Pavilion, of is het niet aan de landing plakken?
Kaby Lake is aangekomen in HP's X360 convertible notebooks. Terwijl de bijgewerkte Spectre X360 is afgestemd voor power users, is het Paviljoen X360 lijn gericht op consumenten die een 2-in-1 notebook tegen een lagere prijs willen. The Pavilion X360 15t is de grootste van hybriden HP's. We keken naar de Skylake versie van dit apparaat niet al te lang geleden en nu opnieuw de 15-inch Pavilion X360 om te zien welke verbeteringen de upgrade naar Kaby Lake kunnen brengen.

Ons testexemplaar is uitgerust met een Intel 7 Generation Core i5-7200U en de nieuwe Intel HD Graphics 620 GPU, maar draagt dezelfde 8 GB RAM-geheugen en 1 TB harde schijf van zijn oudere broer. Onze configuratie verkoopt momenteel op HP's site voor US $ 799. Potentiële kopers op zoek naar wat geld te besparen kunnen kiezen voor de meer betaalbare i3-7100U, 4 of 6 GB RAM, en een resolutie van 1366 x 768 resolutie display voor zo laag als US $ 540. Er zijn ook 11- en 13-inch varianten verkrijgbaar bij HP.

Dit onderzoek zal zich vooral richten op de verschillen tussen onze Kaby Lake model en de eerdere Skylake versie ( HP Pavilion 15-bk001ng ). Concurrenten als Lenovo zijn niet tevreden te rusten op hun lauweren geweest en hun Yoga lijn naar Kaby Lake upgrade ook; als zodanig, zullen we ook vergelijken met onze Pavilion X360 om de bijgewerkte versies van de apparaten Lenovo's: de Lenovo Yoga 510-15IKB en de Lenovo Yoga 710-14IKB . We zullen ook vergelijken met de Dell Inspiron 15 5568 , een andere 15-inch convertible.
Het chassis blijft ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger plastic sparen voor de kleuropties. Naast een standaard zilverkleurige afwerking (genaamd "Natural Silver"), het apparaat is nu verkrijgbaar met een aantal zeer gewaagde kleur opties ( "Hoofd Rode" en "Sport Purple") voor een extra $ 10. Onze review unit draagt ​​de Sport Purple afwerking, en de kleur is opvallend en zeker steekt in een menigte. De matte afwerking is heel gevoelig voor sneetjes en krassen, nochtans; onze review unit toonde enkele opmerkelijke slijtage na een paar weken gebruik. Accu Asus A32-N56 .

Hoewel het chassis is bedekt met kunststof, blijft vrij stevig. Wanneer het toetsenbord dek en de basis worden ingedrukt, hebben ze geen haperingen. Het midden van het deksel kan gemakkelijk worden ingedrukt (vooral bij uitoefenen van druk op het logo in het midden), maar de displaybehuizing niet buigen of draaien veel. De onderzijde blijft stabiel onder druk en vertoont geen grote vervorming. Het toetsenbord dek is stevig ook. Ondanks constante druk, het toetsenbord nauwelijks beweegt en er geen flex helemaal tijdens het typen. Openingen rond het toetsenbord zijn zichtbaar, maar klein.

De scharnieren zijn stevig en houdt het scherm op zijn plaats tijdens het typen met absoluut geen wobble. Indien aanraakinvoer wordt gebruikt, het scherm niet met een beetje maar snel herstelt zich in de oorspronkelijke stand. Magneten worden gebruikt om het deksel te houden op de basis als de notebook gesloten of tabletwerkstand, zodat twee handen nodig om deze te openen. De scharnieren wacht tot het scherm volledige cirkel draaien, het draaien van de notebook in een tablet. Deze beweging is soepel en gemakkelijk.

Het apparaat is vrij groot en erg zwaar voor tablet-gebruik; de Inspiron 15 5568 en Yoga 710-15IKB zijn ongeveer 0,23 kg (0,5 lbs) lichter ondanks het feit dat het dezelfde grootte. Onze Pavilion is het moeilijk om vast te houden in de tablet-modus voor langere tijd.
De nieuwere Pavilion X360 is even groot als de oudere en niet significant anders dan de andere machines. Het Dell is iets groter, hoewel de toename in grootte is minimaal. De Lenovo Yoga 710-14IKB heeft zeker de kleinste voetafdruk van de notebooks, maar heeft ook een kleinere 14-inch scherm.
De upgrade naar Kaby Lake heeft verlaten de haven lay-out onaangeroerd. Het apparaat is uitgerust met drie USB type-A-poorten (waarvan één USB 2.0), HDMI, een combo audio-aansluiting, en een Gigabit Ethernet-poort. Hoewel er voldoende connectiviteit, het zou leuk geweest zijn om een ​​USB type-C-poort te zien op dit apparaat. Helaas, de moderne haven is nog steeds afwezig.
De SD-kaartlezer is erg diep en ingebracht kaarten zitten gelijk met de zijkant. Met behulp van onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II Referentie-Card, we gemeten snelheden vergelijkbaar met die in onze laatste test. Het apparaat zit nog steeds boven het gemiddelde voor zijn categorie en handig verslaat de Dell Inspiron met lees- en schrijfsnelheden die meer dan drie keer sneller.
The Pavilion X360 is uitgerust met een Intel 802.11 ac 1x1 draadloze kaart met geïntegreerde Bluetooth 4.2. Vanwege de compatibiliteit met zowel de 2,4 GHz en 5 GHz band, WiFi-verbindingen zijn zeer solide. In ons signaal test, onze apparaat behaalt een ontvangende snelheid van 344 Mbit / s en een verzendende snelheid van 309 Mbit / s. Dit is vrij dicht bij het theoretische maximum van 433 Mbit / s en is meer dan snel genoeg voor dagelijks gebruik. Streaming media moet geen probleem zijn, maar overdracht van grote bestanden via draadloze verbindingen kan enige tijd duren. Accu 32-K55 .
Onderhoud kan nogal moeilijk zijn. Er zijn twaalf kruiskopschroeven aan de onderkant, maar slechts vier zichtbaar zijn. Zes schroeven kan worden gevonden onder de rubberen voetjes van het apparaat, terwijl twee meer zijn verborgen onder plastic lipjes die zijn beveiligd met lijm. Wees gewaarschuwd: in het verwijderen van deze tabbladen, het chassis kan gemakkelijk worden gejat. Zodra de schroeven uit zijn, kan het binnenwerk worden benaderd door het losmaken van het toetsenbord dek.

Wees voorzichtig met het uit het nemen van het toetsenbord. De plastic clips die zijn plaats kan gemakkelijk worden gebroken, en de randen van de behuizing krassen zonder veel inspanning. Er zijn ook drie dunne lintkabels het bevestigen van het toetsenbord aan op het moederbord. Deze moeten worden losgekoppeld voordat u onderhoud uitvoert.

De enige onderdelen die gemakkelijk kunnen worden verwisseld zijn de harde schijf, batterij en draadloze kaart. De RAM-module kan worden opgewaardeerd, maar verdere demontage vereist is. De CPU is gesoldeerd op het moederbord.
Het toetsenbord is sterk verbeterd ten opzichte van het vorige model. Onze huidige test unit heeft een Amerikaanse lay-out met een numeriek toetsenblok. De pijltjestoetsen krap als het omhoog en omlaag pijltjestoetsen zijn de helft van de grootte van de linker en rechter. Het toetsenbord bevat nu een functie node gemist van onze vorige unit: een backlight. Er is slechts één niveau, maar het witte licht voldoende licht en maakt het toetsenbord leesbaar in het donker. Merk op dat de achtergrondverlichting niet standaard opgenomen; het moet op het moment van aankoop voor een extra $ 30 US worden toegevoegd.

Zoals we in onze eerdere beoordeling opgemerkt, zijn de toetsen zijn zacht en niet klepperen. Er is een lage, holle "dreun", toen we met geweld en snel getypt. Toetsen zijn responsief en registreren elke druk op, maar zijn een beetje papperig en lijden aan een korte drop en undefined stop. Over het algemeen, het typen is een veel betere ervaring dan voorheen, en het toetsenbord is meer dan redelijk. Hoewel professionele typisten niet kan worden opgewonden om dit toetsenbord te gebruiken voor lange sessies, het zeker krijgt de klus te klaren. Accu Asus A32-K72 .

Het toetsenbord dek heeft een grote vijand: vingerafdrukken. Vinger en palmolie lijken onmiddellijk houden aan de belangrijkste oppervlakken na contact en kan enige moeite om af te vegen nemen.

Het touchpad is nogal slordig. De kunststof heeft een lichte textuur erop dat er voldoende wrijving biedt, terwijl de resterende onopvallend, maar de touchpad niet altijd registreren tracking. We waren niet zeker of dit was een probleem met onze specifieke unit, maar het werd toch storend. Scrollen met twee vingers ook inconsistent geregistreerd, leidt tot een aantal frustrerende ervaringen. Links en rechts-klikken zijn consistent, maar de touchpad hol klinkt en voelt niet erg stevig. Gebruikers zullen regelmatig vinden zelf kiezen om te navigeren via het touchscreen.

Het touchscreen is een genot. Het is zeer snel reageert en onmiddellijk herkent multitouch gebaren. Terwijl de trackpad is frustrerend, het touchscreen is een geweldige optie voor input en navigatie. De scharnieren wiebelen een beetje als contact wordt gebruikt, maar het scherm is snel te stabiliseren.
De nieuwe unit heeft dezelfde IPS-paneel als voorheen, en de 1920x1080 resolutie blijft ongewijzigd. De gemiddelde maximale helderheid van 210,7 cd / m2 is een kleine verbetering, maar nog steeds achterblijft bij de concurrentie. Er is enige merkbare ontluchting van de verlichting aan de onderzijde van het scherm.

Responstijden zijn fatsoenlijk, maar onder het niveau van concurrenten. De PWM-frequentie is ook vrij laag en kan enige vermoeidheid van de ogen na langdurig gebruik veroorzaken.
Zwartniveaus en contrast ratio zijn ook indrukwekkend. Donkere scènes in video clips hebben een onaangename "block" effect en merkbaar lawaai. Interessant zwartniveaus op onze review eenheid waren veel slechter dan de Skylake model; als zodanig, kunnen deze problemen gebreken specifiek ons ​​apparaat en niet de gehele lijn.

kleurweergave is ook vrij gemiddeld en in lijn met concurrerende notebooks, maar kunstenaars en anderen die kleuraccurate displays iets anders moesten zoeken. Kleuren moeten voldoende zijn voor kantoorwerk en casual gebruik zijn, maar gebruikers zullen willen het scherm te kalibreren voor het beste resultaat. Out of the box, het scherm van de notebook is voldoende maar heeft geen noemenswaardige voordelen te bieden.Accu Asus A32-K53
Als gevolg van de dim achtergrondverlichting van het scherm en de glanzende afwerking, het Paviljoen is niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Terwijl het scherm binnen trillend, is het zeer moeilijk om buiten gebruik. Zelfs in de schaduw is het scherm sterk reflecterend en moeilijk te zien. Het display niet goed doen bij bewolkt weer en was volledig onbruikbaar in direct zonlicht..
Kijkhoeken zijn goed dankzij de IPS-technologie in het display. Het scherm is te gebruiken vanuit vrijwel elke hoek, maar krijgt opvallend dimmer wanneer bekeken vanaf de zijkant. De lage helderheid maakt het bekijken moeilijker afgelopen 45 graden, maar de kleuren nauwkeurig blijven en afbeeldingen zichtbaar zijn.
Dankzij de krachtige Kaby Lake Core i5-processor, de Pavilion X360 behandelt algemeen gebruik en kantoorwerk met aplomb. Iets meer veeleisende, zoals foto / video editing of gaming, brengt het apparaat op de knieën. De zwakke onboard graphics en langzaam 5400 RPM storage drive veen het apparaat in zwaardere workloads.
De belangrijkste verandering in onze apparaat is de upgrade naar de 7de generatie Intel Core i5-7200U processor gebaseerd op Intel's 14 nm Kaby Lake architectuur. De 15 W-chip is voorzien van twee hyperthreaded cores en een 2,5 GHz base clock die kan verhogen tot 3,1 GHz. Dit is matig sneller dan de Skylake uitgerust paviljoen, dat een 2,3 GHz base / 2.8 GHz boost gehad.

Dankzij de mid-range CPU, de bijgewerkte apparaat behandelt de meeste taken met gemak. Typische bureauwerk, surfen op het web, en de media zijn geen probleem. De processor blijft stabiel op de boost klok van 3,1 GHz onder belasting, met een paar druppels tijdelijk naar 2,5 GHz. Dit is het geval op de batterij werkt als goed, hoewel de dalingen zijn een beetje vaker. We zien een verbetering van 10-15% ten opzichte van de Skylake versie, die ook soepel liep. Rivalen gelijke tred houden met de Pavilion.
Het apparaat is boterachtige glad. Er zijn geen hik in web browsing of productiviteitssoftware, en het apparaat kan eenvoudig multitasken. Overschakelen naar de tabletmodus gebeurt vrijwel direct en de oriëntatie van het scherm verandert snel wanneer het apparaat wordt gedraaid. In algemene prestaties, onze apparaat blijft ongeveer 10% achter zijn rivalen. grootste zwakte van het paviljoen is hetzelfde als zijn oudere's; de langzame HDD houdt het terug en apps kan veel tijd om open te nemen. Een SSD zou mooi koppelen met de bijgewerkte processor, maar dit zou de gebruiker installatie vereisen na aankoop.
Ons model is uitgerust met een 1 TB harde schijf van Western Digital. Snelheden ongewijzigd blijven, en ze zijn traag. Terwijl de opslagruimte is royaal, het station is traag in vergelijking met de SSD's in zijn rivalen. Waarom HP onze machine uitgerust met een langzame 5400 rpm harde schijf is verwarrend; zelfs andere budget machines zijn meestal uitgerust met een snellere 7200 RPM harde schijven of SSD's lage capaciteit.
De geïntegreerde Intel HD 620 grafische chip is een verbetering ten opzichte van HD vorig jaar 520. De HD 620 heeft een basis klok van 300 MHz en kan stimuleren tot 1050 GHz. Net als andere geïntegreerde grafische kaarten, deelt systeemgeheugen met andere componenten. Hierdoor GPU prestaties van de Pavilion's lager dan dat van apparaten met grafische kaarten. Over het algemeen, grafische prestaties is middelmatig, zeker in vergelijking met de Yoga 510-15IKB's dedicated Radeon GPU. De HD 620 is genoeg voor de ondersteuning voor meerdere beeldschermen tegen een redelijke resolutie (1920x1080), kantoorwerk, en vooraf gerenderde mediaconsumptie, maar niet veel anders. Accu Asus A42-G73 .

Games zijn een zwak voor het Paviljoen. De geïntegreerde graphics kan oudere, minder veeleisende titels op lage resoluties en minimale grafische instellingen lopen. Casual games moeten verlopen, maar de moderne titels die zwaardere workloads eisen zijn niet speelbaar. De wedstrijd krijgt een belangrijke opstap hier te wijten aan sneller DDR4 geheugen en dedicated grafische kaarten.

Les commentaires sont fermés.